Schade melden
Ik wil een schade melden
 
 
Contact & Route
Contact
Route
 
 
Bezoek ons op facebook
 
 
 

Pensioen

Na een leven hard werken eindelijk tijd voor u zelf? Lekker doen waar u zin in heeft en met uw familie en vrienden genieten van uitstapjes, cultuur en sport? Om uw leven na uw pensioenleeftijd prettig in te vullen heeft u voldoende financiŽle armslag nodig. Helaas blijkt uit de statistieken dat driekwart van de Nederlanders een pensioentekort heeft.

In Nederland geldt als norm dat uw pensioeninkomsten Ė AOW en werkgeverspensioen Ė 70 procent van uw laatstverdiende salaris moeten zijn. Haalt u dat niet, dan is er sprake van een pensioentekort. Dat tekort doet zich al snel voor. Het kan ontstaan doordat u minder dan 40 jaar werkt of regelmatig van werkgever bent veranderd. Maar ook door een scheiding, verblijf in het buitenland, de afschaffing van de AOW-partnertoeslag of door slechte pensioenafspraken lopen de pensioeninkomsten gevaar.

Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden om nu nog te zorgen voor een goed pensioeninkomen. U kunt zelf sparen of beleggen, maar u kunt ook met belastingvoordeel een lijfrenteverzekering afsluiten of een bankspaarrekening openen.

Wilt u er zeker van zijn ook in de toekomst uw levensstijl te kunnen behouden, laat dan uw pensioenregeling doorlichten. Wij adviseren u graag over maatregelen waarmee u uw inkomen ook na uw pensioenleeftijd op peil houdt.